SUROBOYO Airlines


Flight attendants announcement before the flight. (Kiriman email Yulianti Dewi).-

Pramugari SUROBOYO AIRLINES: “Isuk poro penumpang…
Engkok lek mripatmu pedhes, opo kupingmu kroso kophok’en, ndang untal’en permen’e yo..
Engkok ben blai slamet, tulung delok’en iki, yak opo carane masang sabuk.Yok opo ngancinge ben gak coplok, ben kenceng, yok opo carane nyoplok..klambi plampung ono ndhek ngisor kursimu, ojok mbok nggo sik, enten’ono Pakdhe Kapiten ngekek’i woro2..Iko ojok mbok pindah2, opo maneh mbok gowo muleh, nggo mbok pajang dhek ruang tamu, timbang tak pancal ndhiasmu ngarep mburi kiwo tengen.. Ngerti ndhak ?!Iko nggo klambi plampung’e, lebokno lewat tholok, kancing’en sabuk’e nok ngarep. Ojok kekencengen, engkok bingung gak isok ambegan….
Iko isok mbok sebul, sing penting ababmu gak mambu batang tekos…
Ben isok ngambang ndhek mbanyu, tarik’en penthil2an werno abang mbranang jambu bol iko. Eling, tariken dhek njobo psawat, engkok gak isok metu nek ndhok njero…Mlembung gede jehhh, lawange gak sedeng, mesti nyantol’e…
Nek meh metu tekan pesawat, antri yo, baris koyok sowang2an, holopis kuntul baris, diikk…
Nek ambegan’e wis mulai angel iko masker oksigen ceblok dewe tekok nduwur’e ndhiasmu, kop werno kuning2 iko nggon’en. Wong sitok, sitok ae.. Ojok rebutan pekk, ngisin2i rek…
Kertu petunjuk darurat ono ndhek sak kursi ngarepmu, woco’en yo. Ojok diapalno ngkok mbledosh mbun2anmu…
Wis ngono sek Ɣoo pakdhe, mbokdhe, paklek, bulek, cak, ning, tole, wuk. Ojok prengesan, ojok pecicilan, opo maneh sampe mentelengi pupu mulusku, timbang tak suaduk gingsulmu… modhiar ko-en. O îiyo…Nek arep moco2 pencet’en petekan nek nduwurmu iko. Iko nggo nguripno lampu.

Iklan

One response

  1. Tak tambahin Pak…

    Ojok ngarep-ngarep dike’i ngombe, snek opo maneh mangan rawon, iki montor molok dudu warung.
    Montor molok iki bebas asap rokok, Nek pengen ngrokok ojo wani-wani nang kamar mandi opo maneh nang kursi, nek tetep ngeyel tak guyang banyu mbun-mbunanmu..
    Ojok kakean moco koran mendingan moco dungo sing akeh soale pilote lagi belajaran…..

Leave a Reply (boleh kasi komentar)

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s